Communicatie trainingen

Als ondernemer heb je een passie voor je bedrijf en voor de producten die je aanbiedt. Voor je bedrijf is het belangrijk dat je die passie ook goed over kan brengen op anderen. Want een product verkoopt maar zelden zichzelf. Bij Relationists hebben we een aantal trainingen opgezet waarmee we jou willen helpen om jouw verhaal beter te vertellen. Overal en altijd. Daarom hebben we trainingen om je verhaal te vertellen tijdens korte contacten, maar ook trainingen voor grote presentaties. We helpen je om je verhalen op te schrijven en om alle communicatie rondom je bedrijf aan elkaar te koppelen. Want jouw verhaal is het belangrijkste verhaal voor jouw bedrijf.

Hoe kan ik offline en online communicatie in mijn bedrijf koppelen?

Goede communicatie gebruikt verschillende manieren om klanten te bereiken. Het gaat niet alleen maar over papier of alleen maar over internet. Daarom is het belangrijk om je online en offline communicatie op een goede manier aan elkaar te koppelen. Hoe verwijzen de uitingen in jouw bedrijf naar jouw website of social media kanalen? En hoe brengen die jouw klanten dan weer in je winkel? Wij leren jou hoe je dit goed kunt aanpakken.

Online en offline effectief combineren?

Tijdens deze praktische training kijken we naar verschillende vormen van communicatie en hoe we die aan elkaar kunnen koppelen. Daarbij besteden we ook tijd aan uw eigen bedrijf, uw doelgroepen en uw producten, zodat u direct met de praktische tips aan de slag kunt gaan.

Hoe schrijf ik goede teksten op mijn bedrijfswebsite en sociale media?

Op het internet zijn goede teksten ontzettend belangrijk. Maar hoe schrijf je nu een goede tekst? Hoe hou je de aandacht vast op je website, of vertel je mensen over je product op social media? En hoe lezen zoekmachines jouw teksten, zodat je hoger bij Google in de zoekresultaten komt? Wij helpen je om goede teksten te schrijven, waardoor klanten je beter kunnen vinden en eerder voor je kiezen.

Teksten schrijven waar je klanten zich door aangesproken voelen?

Tijdens deze training krijg je een aantal handige tips en trucs om goede teksten te kunnen schrijven. U hoeft geen schrijftalent te zijn. Iedereen kan het. We maken het ook persoonlijk door te kijken naar uw eigen bedrijf, uw doelgroepen en uw producten.

Hoe kan ik van het kopen van mijn producten een spel maken?

Steeds vaker worden speltechnieken toegepast bij het verkopen van producten. Dat kan veel verder gaan dan het verzamelen van giveaways. Het kan klanten dingen laten doen met jouw product die ze daarna delen op social media. Het kan ook te maken hebben van het koppelen van een spel aan iets dat in een fysieke winkel gebeurt. Veel mensen houden ervan om spelletjes te spelen, wij laten je zien hoe je dat in je bedrijf verwerkt. 

Wilt u ook spelenderwijs meer verkopen?

We kijken naar de basis van speltechnieken en hoe je die kunt toepassen op jouw bedrijf of jouw doelgroep. Natuurlijk kijken we naar praktische voorbeelden en helpen we je om het direct toepasbaar te maken op jouw bedrijf. Iedereen gaat weg met tenminste een praktisch idee om dit in te gaan zetten voor zijn bedrijf.

Hoe presenteer ik mijn bedrijf - mijn product in 30 seconden?

Kort, krachtig en duidelijk. Dat zijn de drie steekwoorden waar het hier om draait. Soms heb je maar een hele korte tijd om iemand uit te leggen wat je doet of wat je aanbiedt. Dan is het belangrijk dat je dat duidelijk en krachtig over kunt brengen. Wij helpen je om jouw verhaal krachtig en duidelijk te formuleren. Want soms heb je maar 30 seconden om je product of dienst te verkopen.

Kort, krachtig en duidelijk uw verhaal vertellen?

Het is vaak moeilijk om in korte tijd uit te leggen wat je doet. Wij geven je een structuur en praktische aanwijzingen om een goed verhaal neer te zetten. Tijdens de training zullen we ook een aantal keren oefenen, zodat u uw verhaal al kunt houden zodra de training afgelopen is.

Hoe presenteer ik mijn bedrijf - de presentatie en het verhaal

Als ondernemer krijg je regelmatig de kans om je verhaal te houden voor anderen. Soms in een kleine groep, soms voor een groot gezelschap. Maar hoe kun je dat dan het beste doen? Hoe kun je het boeiend houden voor je publiek? Hoe maak je goed gebruik van ondersteunende materialen als een Powerpoint presentatie of insteekbladen. En welke houding en intonatie kun je het beste gebruiken. Tijdens deze training kijken we naar jouw mogelijkheden om een verhaal goed over te brengen. Zo kunt u altijd met vertrouwen voor een publiek gaan staan.

Wil jij jezelf ook overtuigend presenteren?

Tijdens de training kijken we naar je verhaal, maar ook naar alles wat er omheen gebeurt. Zo praten we over de inrichting van je Powerpoint slides, maar ook over je houding en je woordkeus. Aan het einde van de training heb je een mooie basis om je bedrijf of product te verkopen aan je publiek.

Bloggen; wat is het en wat kun je er mee

Bloggen is een hele goede manier om jouw bedrijf of product onder de aandacht te brengen. Het stelt je in staat om te laten zien waar je kennis ligt, of welke toepassingen er zijn voor jouw product. Bloggen heeft ook directe invloed op je positie in de zoekresultaten bij Google en andere zoekmachines. Zo sla je met een goed geschreven blog twee vliegen in een klap.

Bloggen om beter te verkopen?

Tijdens deze training gaan we direct praktisch aan de slag met bloggen. Hoe doe je het, waar schrijf je over en hoe zorg je ervoor dat je het lang vol kunt houden. Aan het einde weet je wat jij kunt en hoe jij het toe moet passen voor jouw bedrijf.